Cake
with red beans
10
dag fasoli czerwonej konserwowej
2
łyżki mleka
5
dag cukru
3
jajka
3
dag mąki ziemniaczanej
7
dag mąki pszennej
1
łyżka cytryny kandyzowanej
Wykonanie.
Do
rondelka wrzucić odcedzoną, przepłukaną fasolę, wsypać cukier, wlać 2 łyżki
mleka i całość zagotować, cukier ma się rozpuścić, mieszać.
Z
białek ubić pianę, dodać mąkę ziemniaczaną i ponownie ubić. Osobno ubić żółtka.
Połączyć pianę z żółtkami, mąką pszenną, fasolą i kandyzowaną posiekaną
cytryną. Dobrze wymieszać i przełożyć do małej foremki.
Piec 30 minut w temp.180 stopni. Posypać cukrem i
zajadać... fasolówkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz