Cheesecake
Christmas
50
dag twarogu
4
jajka
3/4
szklanki cukru pudru
1
laska wanilii
1
łyżeczka skórki cytrynowej
1/2
szklanki rodzynek
1/3
kostki masła
1/2
łyżki mąki ziemniaczanej
1/2
łyżki kaszy manny
1/2
łyżki mąki pszennej
Wykonanie.
Masło
stopić. Ser zmiksować. Białka ubić.
Żółtka
utrzeć z cukrem, dodać mąki, kaszę mannę, wanilię i otartą skórkę cytrynową. Chwilę
ucierać.
Do
masy dodawać partiami twaróg i masło, ucierać.
Dodać
rodzynki i ubitą pianę, wymieszać łyżką i przełożyć do formy w kształcie
półksiężyca wysypanej tartą bułką. Jeżeli takiej formy brak, to pieczemy w
tortownicy. Temperatura 180 stopni, 50 minut.
Po
ostudzeniu polukrować i ozdobić gwiazdkami.
Półksiężyc wycinamy przykładając do okrągłego
sernika talerz.
Che deliziaaaa... !!!
OdpowiedzUsuńWspaniały!
OdpowiedzUsuń