Powiedz kotku co masz w środku - w środku mam szyneczkę,
serek i śliweczkę.
Składniki na 1 osobę:
1 filet z piersi kurczaka
1 plaster szynki gotowanej
1 plasterek żółtego sera
1 duża śliwka pokrojona w plasterki
mąka, jajko, bułka tarta
szczypta ostrego chilli
sól, pieprz świeżo zmielony
masło i olej do smażenia
Dodatek:
liście świeżego szpinaku
1 ząbek czosnku
1 mała cebula
2 łyżki skondensowanego mleka kokosowego
sól, pieprz świeżo zmielony
masło i olej do smażenia
Wykonanie:
Filet z piersi kurczaka rozklepać przez folię spożywczą,
tak, żeby nie poprzecinać włókien. Posolić i posypać pieprzem. Na połowie położyć szynkę, ser i śliwkę.
Śliwkę oprószyć ostrym chilli. Złożyć w kopertę, panierować i usmażyć.
Czosnek i cebulkę drobno pokroić, przesmażyć na maśle z
odrobiną oleju. Dodać umyte i osączone liście młodego szpinaku. Chwilę smażyć,
mieszając. Na koniec dodać mleko kokosowe, wymieszać i gotowe.
W czasie smażenia piersi, zdążymy zrobić szpinak.
What a wonderful dish!! :D Congratulations, it seems so tasty!! :D
OdpowiedzUsuńthank you, I invite you to blog more often Christopher
UsuńTo co lubię i ostatnio nie wychodzi z mojej kuchni. Śliwki...królowe jesieni. Robiłam w minionym tygodniu roladki ze śliwkami. Prawie identycznie..ale jak to się mówi..prawie czyni różnicę. :P
OdpowiedzUsuńhihihihihi;)
OdpowiedzUsuńbardzo mi odpowiadają te wnętrzności;)
wprosiłabym sie do Ciebie na obiad:D
Jeżeli mieszkasz w okolicach Gdyni i masz środek lokomocji,zapraszam na 15:00.Zostało mi trochę tych kotków z wczorajszej imprezy.Robimy je dzisiaj na obiad.Pozdrawiam Christopher
UsuńSię uśmiechnęłam, jak tytuł zobaczyłam ;) Ekstra !
OdpowiedzUsuńAle pyszności!
OdpowiedzUsuńpięknie podane:)
OdpowiedzUsuńPyszne danie i widać rękę mistrza!
OdpowiedzUsuńUwielbiam śliwki w tym zestawie, bardzo pasują mniam :)
OdpowiedzUsuńAle trafiłeś z tym tytułem posta :), świetny pomysł na obiad :)
OdpowiedzUsuńMe encanta ,con tu permiso me la apunto .
OdpowiedzUsuńUn saludo!!
Muchas gracias y bienvenida.Un saludo.Christopher
UsuńNie lubię dodatku owoców do wytrawnych potraw ,ale na Twoją propozycję z chęcią bym się skusiła .Pięknie podane !
OdpowiedzUsuńŚwietne połączenie. Chętnie. Bym spróbowala;-)
OdpowiedzUsuńZapraszam
UsuńTiene una pinta magnífica
OdpowiedzUsuńMuchas gracias y bienvenida.Un saludo.Christopher
Usuńświetne połaczenie, ze sliwka jeszcze nie próbowałam :)
OdpowiedzUsuńuwielbiam takie niespodzianki:) musiało być pyszne:)
OdpowiedzUsuńw środku same smakołyki mam kotku, z śliwką coś nowego
OdpowiedzUsuńJa z tą śliwką,też pierwszy raz
UsuńSuper połączenie, na pewno zrobię w najbliższym czasie takie cudo :)
OdpowiedzUsuńAch, pożarłam jak zwykle oczami, Twoje dania są tak ślicznie podane :-)
OdpowiedzUsuńJeju jak pieknie podane,uwielbiam figi
OdpowiedzUsuń