Składniki:
Duże pieczarki i tyle samo jajek ,mogą być małe.
Plastry pomidorów.
Sól, pieprz.
Szczypiorek.
Oczyszczone kapelusze pieczarek oprószyć solą i pieprzem .
Do każdego kapelusza wbić jajko, posypać solą i pieprzem.
Ułożyć na grubym plastrze pomidora , na wysmarowanej oliwą blaszce i
zapiekać w piekarniku do ścięcia białka.
Podawać
posypane szczypiorkiem ,solo lub z bagietką albo z ziemniaczkiem
Prześwietne!
OdpowiedzUsuńpięknie wyglądają i pewnie cudownie smakują:D
OdpowiedzUsuńbardzo fajne.
OdpowiedzUsuńMmm, cudowne połączenie ;)
OdpowiedzUsuńJak ja lubię potrawy z pieczarkami :)
OdpowiedzUsuńJuz wiem do czego mozna wykorzystac te mega wielkie pieczarki;)
OdpowiedzUsuńSmakowity duet :) !
OdpowiedzUsuńOttimo piatto e che bella presentazione...complimenti sei un vero Chef ho visto le tue ricette e c'è davvero da leccarsi i baffi.
OdpowiedzUsuńBuona Estate
Zagara & Cedro
no proszę człowiek uczy się całe życie ;) nie raz już jadłam faszerowane pieczarki ale nie wpadłabym na to że można je nafaszerować jajkiem :)
OdpowiedzUsuńsuper ! pozdrawiam!
bardzo , bardzo ciekawe przepisy i co najwazniejsze wszystko wyglada przepysznie!!! pozdrawiam i obserwuje :)pa agata
OdpowiedzUsuńPrzesmaczne zdjęcie, pomysł na jajko w pieczarce też niczego sobie ;)
OdpowiedzUsuńsmacznie wygląda:), ja robie takie zapiekane jajko w silikonowej formie na babeczki, tyle że ja dokładam suszonego pomidora i szynkę parmeńską, musze wypróbowac z pieczarką :)
OdpowiedzUsuńAleż to ładne!!
OdpowiedzUsuńMadre mia, pero que cosa mas rica.
OdpowiedzUsuńTe sigo.
Madre mia, pero que cosa mas rica.
OdpowiedzUsuńTe sigo.
This is fantastic!
OdpowiedzUsuńWOW !!!!!!!SUPER !!!!!
OdpowiedzUsuńDzisiaj robię zapiekany duet ;)
OdpowiedzUsuń