Składniki:
1 pomidor concasse
1 puszka tuńczyka w oleju
1 avokado
świeża bazylia, sól, świeżo zmielony pieprz
odrobina żelatyny
Przygotowanie:
Odrobinę żelatyny rozpuścić w gorącej wodzie, tak by
powstało 4-5 łyżeczek płynu.
Pomidor sparzyć, wyfiletować (usunąć pestki) pokroić w
kostkę, dodać kilka pokrojonych listków bazylii, odrobinę soli i pieprzu.
Ułożyć w pucharku i zalać 1 łyżeczką żelatyny.
Tuńczyka osączyć na sicie z oleju, posypać pieprzem,
ułożyć na pomidorach i również polać 1 łyżeczką żelatyny.
Ostatnia warstwa, to avokado, obrane, skropione cytryną i
polane żelatyną.
Całość wstawiamy na 2 godziny do lodówki.
Można również tą przystawkę zrobić bez żelatyny, używając
ausztychera ( metalowa obręcz).
Zaczynamy od avokado. Każdą warstwę dociskamy łyżką.
Pozostawiamy w obręczy i również schładzamy w lodówce około 1/2 godziny.
A tu, jak zwykle pysznie ;)
OdpowiedzUsuńrzeczywiście elegancja francja u ciebie:)
OdpowiedzUsuńpozdrawiam serdecznie
A.
Que maravilha!
OdpowiedzUsuńKiss, Susana
Convido-te a visitar o meu blog e facebook:
http://tertuliadasusy.blogspot.pt
https://www.facebook.com/tertuliadasusy
Prezentuje się pięknie ! Jak zwykle piękne i smakowite danie :))
OdpowiedzUsuńwykwintna i zapewne bardzo pyszna przystawka:) wygląda pięknie:)
OdpowiedzUsuńGracias Chris. por saludarme.
OdpowiedzUsuńSaludos desde Argentina
To danie jest naprawdę pyszne. Świeże, smaczne i oryginalne! Gratulacje! :)
OdpowiedzUsuńTo wygląda jak dzieło kulinarne z jakiegoś wypasionego, gwiazdkowego lokalu :-)
OdpowiedzUsuńUn plato maravilloso, me ha gustado como ha sido presentado.
OdpowiedzUsuńYUmmy!!!
taka przystawka rzeczywiście pobudza apetyt :)
OdpowiedzUsuńНа вид очень привлекательно, надеюсь на вкус он так же хорош)
OdpowiedzUsuńgood!
OdpowiedzUsuń