Składniki:
3 małe, młode cukinie
3 małe parówki
2 pomidory
zioła świeże lub prowansalskie
sól ,pieprz
łyżeczka oliwy
Cukinie sparzyć ,odciąć końce i wydrążyć tunel .Posypać środek przyprawami i ziołami.
W tunel włożyć parówki. Można je przekroić na połowę,(parówki), wtedy łatwiej się wsuną.
Dno naczynia żaroodpornego natłuścić oliwą ,posypać ziołami i ułożyć nasze "Hot dogi".
Obok ułożyć ćwiartki pomidorów ,posypane przyprawami.
Wstawić do piekarnika i zapiekać w temp.180stop.około 15min.
Jeszcze ciekawiej będą smakowały ,jeżeli upieczemy je na grillu ogrodowym .
Życzę słonecznej pogody i grillowania!
3 małe parówki
2 pomidory
zioła świeże lub prowansalskie
sól ,pieprz
łyżeczka oliwy
Cukinie sparzyć ,odciąć końce i wydrążyć tunel .Posypać środek przyprawami i ziołami.
W tunel włożyć parówki. Można je przekroić na połowę,(parówki), wtedy łatwiej się wsuną.
Dno naczynia żaroodpornego natłuścić oliwą ,posypać ziołami i ułożyć nasze "Hot dogi".
Obok ułożyć ćwiartki pomidorów ,posypane przyprawami.
Wstawić do piekarnika i zapiekać w temp.180stop.około 15min.
Jeszcze ciekawiej będą smakowały ,jeżeli upieczemy je na grillu ogrodowym .
Życzę słonecznej pogody i grillowania!
Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńświetny pomysł muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńwooowwwww istna rewelacja!!:D nie wpadłabym na taki pomysł:)
OdpowiedzUsuńAle fajny pomysł, na grilla w sam raz.
OdpowiedzUsuńfenomenalny pomysł, i dla warzywolubnych i dla parówkolubnych
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika
Jak ja uwielbiam takie wynalazki :))Wypróbuję na pewno.
OdpowiedzUsuńNie uwierzysz ale to samo miałam zrobić i teraz lipa hihi ;)
OdpowiedzUsuńCiekawy przepis, muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
kuchnia-suflera.blogspot.com
Wyglądają perwersyjnie
OdpowiedzUsuń