25 dag serduszek kurcząt
1 papryka czerwona
1 duży pomidor (2 małe)
1 cebula
1 łyżka oliwy
2łyżki pesto rosso (pesto czerwone)
2łyżki czerwonego wina
1łyżka zieleniny, koper, pietruszka
Serduszka ugotować tak, aby były miękkie.
Paprykę pokroić w paski, cebulę w półtalarki, pomidory w ósemki. Lekko przesmażyć na oliwie.
Dodać, ugotowane, odcedzone serca i pesto rosso połączone z winem..Wymieszać, posypać zieleniną. i można podawać z makaronem lub bagietką. Dobrym dodatkiem będzie dobrze schłodzone frascati.
1 papryka czerwona
1 duży pomidor (2 małe)
1 cebula
1 łyżka oliwy
2łyżki pesto rosso (pesto czerwone)
2łyżki czerwonego wina
1łyżka zieleniny, koper, pietruszka
Serduszka ugotować tak, aby były miękkie.
Paprykę pokroić w paski, cebulę w półtalarki, pomidory w ósemki. Lekko przesmażyć na oliwie.
Dodać, ugotowane, odcedzone serca i pesto rosso połączone z winem..Wymieszać, posypać zieleniną. i można podawać z makaronem lub bagietką. Dobrym dodatkiem będzie dobrze schłodzone frascati.
Podroby są bardzo niedoceniane moim zdaniem, a niesłusznie. Tak podane wyglądają dekoracyjnie i na pewno świetnie smakują.
OdpowiedzUsuńBardzo smakowicie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńaż wstyd się przyznać, ale jeszcze nigdy nie jadłam serc ;p
OdpowiedzUsuń