Gotowy deser bezowy z truskawkami. |
Deser przed położeniem bitej śmieta |
Goście na rogatkach, a na stole pusto.
Nie należy panikować a improwizować. Spód gotowego blatu bezowego smarujemy dżemem truskawkowym, polewamy kilkoma łyżkami „Nutelli” orzechowej, rozkładamy truskawki i całość pokrywamy ubitą śmietaną. Śmietanę wykładamy łyżką, powstaną nieregularne ciekawe wzory, jeszcze kilka truskawek do dekoracji i deser mamy gotowy. Przygotowanie deseru zajmie nam 15 minut.
Nie należy panikować a improwizować. Spód gotowego blatu bezowego smarujemy dżemem truskawkowym, polewamy kilkoma łyżkami „Nutelli” orzechowej, rozkładamy truskawki i całość pokrywamy ubitą śmietaną. Śmietanę wykładamy łyżką, powstaną nieregularne ciekawe wzory, jeszcze kilka truskawek do dekoracji i deser mamy gotowy. Przygotowanie deseru zajmie nam 15 minut.
wygląda pychuśnie
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Monika
www.bentopopolsku.blogspot.com