Bratki miniaturowe w cukrze. |
Wiosna, chociaż ospała zakwita bratkami. Bratki są kwiatami jadalnymi. Ich lekko winny smak podnosi walory dań ,a widok zachwyca.
Bratki w cukrze stanowią ładną dekorację ciast szczególnie zimą, bo wiosną upajamy się pięknem świeżych.
Bratki w cukrze stanowią ładną dekorację ciast szczególnie zimą, bo wiosną upajamy się pięknem świeżych.
Świeże bratki, fiołki obsypać cukrem pudrem i suszyć około 40min w temp.50stop.
Przechowywać w suchych pojemnikach, słoiczkach.
Przechowywać w suchych pojemnikach, słoiczkach.
Wow! Kwieciście u ciebie i bardzo pysznie! :) świetne przepisy! :)
OdpowiedzUsuńoj jak ja chciałabym mieć takie eko kwiatki które można by w ten sposób zachować na zimę:)
OdpowiedzUsuńNigdy nie jadłam kwiatków.. szkoda , że nie mam bratków, z chęcią bym zjadła...
OdpowiedzUsuń