![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgYI0rQe0HPuGa0OQVeF3ppfl9mcgz2nsFjzk50AtsD_3L-qTxhb9adUha4cH3eSuLuPAO-uPMCO7EH_ql0wFdTC121qwz7vuoXWEtWAIEq1UypE_pJlG6m10UbLENCiDHWlHgcostlCeE/s320/113.+Sosy+100+najlepszych+przepis%C3%B3w.jpg)
5 jajek na ugotowanych na twardo, ¾ szklanki gęstej kwaśnej śmietany 18% , 2 łyżki świeżo startego korzenia chrzanu ew. ze słoika, 1 łyżka musztardy, sok z ½ cytryny, sól, cukier .
Oddzielić żółtka od białek. Białka posiekać bardzo drobno. Żółtka rozetrzeć z solą, cukrem i sokiem z cytryny, dodając po trochę musztardę a potem chrzan i śmietanę. Sos powinien być gęsty i pikantny. Na koniec wsypujemy posiekane białka. Doskonały do jajek, kiełbas i ryb.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz