![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjT-CN3-ftFj-oMC3ZX1cqQNyzYSBguGLFmPrGFME6J8v8N7KdB-tNh5PCeej2qaKq0e44N-NCFIjIrLyyL-AlZ0s2XSg2-ndPL-wOSBRbSqmitwFOzlFW82nS7JS6u_bT2Xv-MaOdh9GQ/s320/Sambal_Udang.jpg)
2- 3 ząbki czosnku pokroić w cienkie plasterki. Obsmażyć na oleju na złoty kolor. Uważać żeby nie spalić. Dodać małą cebulę pokrojoną w cząstki a następnie pokrojony w kostkę boczek wcześniej przesmażony. Dorzucić pokrojony w drobną kostkę wyfiletowany pomidor i ½ świeżego ogórka. Chwilę wszystko poddusić i dodać ugotowany na sypko ryż. Doprawić – sos sojowy Kikkoman, agino-moto, sól, odrobinę cukru. Jak ktoś lubi ostry, można dodać sambal-oelek. Wszystko dobrze przesmażyć. Na koniec wbić 2 jajka, dobrze wymieszać, podawać z patelni.Smacznego.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz