Carrot snack
Składniki.
2 jajka
50 ml oliwy z
oliwek
1/2 łyżeczki soli
15 dag maki
pszennej
2 łyżeczki proszku
1 łyżka orzeszków
ziemnych wiórki
1 łyżka parmezanu
startego
1 łyżka natki
pietruszki
pieprz
Nadzienie.
20 dag twarogu
50 ml jogurtu
naturalnego
1 łyżeczka chrzanu
pieprz biały
Przybranie.
1 marchew ugotowana
kiełki rzodkiewki
Wykonanie.
Obraną marchewkę
drobno zetrzeć.
Jaja wymieszać z
oliwka i solą. Mąkę wymieszać z proszkiem, orzeszkami, pietruszką i parmezanem
i stopniowo dodawać do masy jajecznej, miksując.
Dodać marchewkę i
wymieszać, doprawić pieprzem.
Włożyć do
natłuszczonej małej keksówki i piec w temp. 180 stop.30 minut.
Ostudzić ciasto.
Nadzienie-wszystkie
wyżej wymienione składniki wymieszać.
Ciasto przekroić na
2 podłużne placki i przełożyć masą serową. Ozdobić marchewką i kiełkami.
Rada.
Oryginalna przystawka lub przekąska np.do pracy.