Colourful
peppers.
2 papryki
1 jajko
20 dag sera
ricotta
1 łyżka
śmietany 18%
1 łyżka keczupu
1/4 łyżeczki
papryki słodkiej
2 łyżki koperku
1 łyżeczka
oliwy
sól
Wykonanie.
Papryki
przekroić na pól i oczyścić.
Ricottę utrzeć
z żółtkiem i śmietaną, doprawić solą i podzielić na trzy części.
Białą część
odstawić.
Do drugiej
dodać keczup i paprykę słodką.
Trzecią część
wymieszać z koperkiem lub pietruszką.
Białko ubić na
pianę i dodać po porcji do każdej masy. Delikatnie wymieszać.
Połówki papryki,
posolić i napełnić po kolei ,warstwowo masą białą, zieloną i czerwoną.
Papryki posmarować oliwą i zapiekać przez 15minut w temp.180 stop.