Avocado with tuna fish - a salad.
Składniki.
1 awokado
0,5 puszki tuńczyk w oleju
1 jajko
1 łyżka posiekany szczypior
3 liście sałaty lodowej
0,5 cytryna
8 zielonych oliwek
1 łyżka majonez
sól
pieprz
Wykonanie.
Awokado, przekroić na połowę, miąższ wyjąć łyżeczką, pokroić w kostkę, skropić sokiem z cytryny.
Tuńczyka osączyć z oleju, wymieszać z pokrojonym
szczypiorkiem, dodać do awokado.
Jajko ugotować i posiekać, liście sałaty lodowej, pokroić
w drobną kostkę, oliwki przekroić na połowę i również dodać do przygotowanej sałatki. Na koniec
dodać 1 łyżkę majonezu, doprawić solą i
pieprzem. Całość delikatnie wymieszać, nałożyć do wydrążonych "
miseczek" z awokado.