Cheesecake with
radish, dill and green.......
2 pęczki
rzodkiewek
1 pęczek
szczypiorku
1/2 pęczka
pietruszki
500 g sera na
sernik
2 ząbki czosnku
1 łyżka soku z
cytryny
8 łyżeczek
żelatyny
100 ml śmietany
kremówki
sól, pieprz
Wykonanie.
Umyte, oczyszczone
rzodkiewki zetrzeć na dużych łezkach w robocie.
Szczypiorek, pietruszkę
i czosnek drobno posiekać.
Serek wymieszać
z zieleniną, rzodkiewką, czosnkiem oraz sokiem z cytryny ,solą i pieprzem.
Kremówkę ubić .
Żelatynę
rozpuścić i połączyć z kremówką i serem. Dobrze wymieszać.
Foremkę, 9 x 23 cm,
wyłożyć folią spożywczą i nałożyć masę serową.
Wstawić do
lodówki przynajmniej na 2 h.
Zimny sernik ostrożnie wyjąć z formy, zdjąć folię, udekorować i podawać przybrany rzodkiewką.