Apple pie with
mango.
Składniki.
125 g masła
1/2 szkl .cukru
3 jajka
1 łyżeczka
proszku
1 łyżka soku z
cytryny
150 g cukru
1 mango
1 słoik musu
jabłkowego
Wykonanie.
Mąkę przesiać z
proszkiem.
Dodać masło, posiekać
i dodać 1/2 szklanki cukru. Zagnieść ciasto i odstawić do lodówki na 30min.
Dno tortownicy
wyłożyć ciastem, nakłuć.
Piec w
temp.180 stop. 20 min.
Na upieczone
ciasto wyłożyć mus jabłkową.
Z 3 białek ubić
pianę, dodać sok cytrynowy i 150 g cukru i dalej ubijać do rozpuszczenia się
cukru.
Owoc mango
pokroić w kostkę i dodać do ubitej piany.
Pianę z mango
nałożyć na jabłka.
Piec do
zarumienienia się bezy w temp.150 stop.