Easter bunny
cake.
Składniki.
2 szkl. cukru
3 łyżki kakao
250g
tłuszczu-margaryna
0,5 szkl. wody
4 jajka
2 szkl. mąki
1 łyżeczka
proszku
Ciasto jasne.
1 szkl. cukru
5 jajek
22,5 dag mąki
1 łyżeczka
proszku do pieczenia
1 aromat
cytrynowy
Wykonanie.
Murzynek.
Dodać żółtka, wymieszać
i dodać przesianą mąkę.
Ubić pianę z białek i wymieszać z ciastem.
Wlać do formy keksowej 11X25cm.
Ubić pianę z białek i wymieszać z ciastem.
Wlać do formy keksowej 11X25cm.
Piec w
temp.180stop.około 50min.
Z zimnego
"murzynka" foremką w kształcie zajączka powycinać zajączki. Ja nie
mam zbyt przystojnego, ale jakoś wyszedł.
Wycięte
zajączki poukładać na stojąco, blisko siebie w keksówce, zalać ciastem jasnym i
upiec.
Ciasto jasne.
Cukier utrzeć z
jajkami i aromatem cytrynowym.
Dosypać mąkę z
proszkiem, wymieszać i zalać ciastem zajączki.
Piec w
temp.180stop.40min.próba patyczkiem.
Wierzch babki posypać cukrem pudrem lub polać lukrem cytrynowym, albo
posypać zieloną trawką cukrową.