Fish in Italian.
2 filety z ryby
( leszcz, dorsz)
2 marchewki
1 cukinia
1 szalotka
1/2 cytryny
50g spaghetti
3 łyżki octu
balsamicznego
4 łyżki oliwy
6 pomidorków
koktajlowych
sól, pieprz
Wykonanie.
Marchewki
obrane i cukinię pokroić w długie paseczki ,grubości spaghetti i ugotować
al dente. Nie rozgotować.
Dwie łyżki
warzyw trochę pokroić i wymieszać z posiekana szalotką i połówkami pomidorków.
Ryby posypać
solą, pieprzem ,skropić sokiem z cytryny i usmażyć.
Spaghetti ugotować-7minut.
Ocet
balsamiczny wymieszać z oliwą ,solą i pieprzem.
Ugotowane
warzywa wymieszać ze spaghetti i skropić sosem.Za pomocą widelca zwinąć
roladki.
Na talerzu
ułożyć warzywa z szalotką i pomidorkami ,na nich rybę i na wierzchu kolorowe roladki.
Całość polać resztą sosu.
Smacznego.