Paccheri with meat.
Paccheri - neapolitański makaron w kształcie dużych
krótkich rur. Nadziewać można tym co tylko sobie wymarzymy - serem, tuńczykiem,
mięsem, szpinakiem. Stanowi doskonałą przekąskę, tak na gorąco jak i na zimno.
Składniki:
10 szt. paccheri
15 dag mięso mielone
5 dag ser żółty mozzarella
1 cebulka
1 łyżka śmietana 18%
1 żółtko
1 ząbek czosnku
oregano
papryka ostra
sól, pieprz
Panierunek:
1 jajko
bułka tarta
frytura do smażenia
Wykonanie:
Paccheri ugotować
al dente, w osolonej wodzie. Zahartować . Mięso, ser i pozostałe
składniki wymieszać. Powstałą masą nadziewać makaron. Panierować w bułce,
jajku, bułce. Smażyć we frytkownicy ew. na patelni na dobrze rozgrzanym oleju.
Bardzo dobrze smakuje z sosem czosnkowym.