Czekoladowa niespodzianka
Składniki.
100 g margaryny
2 łyżki mleka
200g mąki
2 łyżki kakao
100g powideł z węgierek
1 łyżeczka proszek do pieczenia
100 g cukru
100 g czekolada biała
12 daktyli
Stopioną, ostudzoną margarynę zmiksować z jajkami i mlekiem.
Mąkę wymieszać z cukrem, kakao , proszkiem do pieczenia i powidłami ,dodać
do masy jajecznej i wymieszać łyżką. Ciasto nałożyć do papilotek. Do każdego
daktyla włożyć kostkę czekolady białej i taką niespodziankę włożyć w środek
ciasta.
Piec w temp.180stop.12-15 min. Babeczki są miękkie i wilgotne.
Po ostudzeniu przybrać wg smaku. Ja
nałożyłem krem czekoladowy, bo miałem taki pod ręką, ale może być ubita
śmietana ,lub posypka cukrowa.