Owocowy zawrót głowy:
Raczej w przenośni ,ale kto ma słabą głowę to kto wie ,może...
Wybieramy ulubione owoce i dopasowujemy do nich wina ,które wydobędą i
podkreślą ich smak.
Wybrałem czarną porzeczkę i zalałem ją galaretką przygotowaną na czerwonym winie.
Użyłem włoskiego wina Celebro [TUTAJ] ,którego owocowa nuta doskonale
koresponduje z czarną porzeczką.
Obrane ze skórki i pestek ,białe winogrona zalałem galaretką na bazie
francuskiego białego Celebro [TUTAJ]. Jego orzeźwiający ,łagodny owocowy smak
świetnie harmonizuje z delikatnymi winogronami.
Smak aromatycznych malin i różowe wino Celebro [TUTAJ] tworzą doskonały
duet.
Przygotowując takie winno owocowe trio najpierw zalewamy porzeczki
,czekamy aż galaretka stężeje i dopiero wtedy nakładamy winogrona ,które
zalewamy schłodzoną jasną galaretką .
Po stężeniu drugiej warstwy
nakładamy maliny i zalewamy różową galaretką.
Połączenie lekkich, delikatnych
smaków win i owoców z cięższymi stanowi ciekawe doznania smakowe.
Więcej o tych doskonałych winach na - www.facebook.com/KlubCelebro.