Kilka listków sałaty lodowej,
2 pomidory pokrojone w ósemki,
5-6 suszonych pomidorów (włoskich z słoika) pokrojonych w paski,
1/3 czerwonej, zielonej i żółtej papryki pokrojonej w paseczki,
Uprażone pestki słonecznika,
10 dkg łososia wędzonego pokrojonego w małe kawałki,
Kilka
czarnych oliwek,
Sos vinaigrette (proszę użyć oliwki w której są pomidory),
Sos vinaigrette (proszę użyć oliwki w której są pomidory),
Cząstki cytryny.
Etapy przygotowania
Sałaty rwiemy rękoma na kawałki, układamy na spodzie miseczki. Pomidory mieszamy z pokrojoną papryką. Na sałacie lodowej kładziemy pokrojone pomidory, papryki i kawałki suszonych pomidorów, posypujemy uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika i układamy kawałki wędzonego łososia.
Całość polewamy sosem vinaigrette. Dla przypomnienia sos vinaigrette – ząbek czosnku, 1 mała łyżeczka musztardy Dijon, jasne aceto balsamico de Modema, odrobinę soli teraz, ponieważ w oleju sól się nie rozpuści. Wszystko wymieszać i dolewać oliwy z oliwek.
Etapy przygotowania
Sałaty rwiemy rękoma na kawałki, układamy na spodzie miseczki. Pomidory mieszamy z pokrojoną papryką. Na sałacie lodowej kładziemy pokrojone pomidory, papryki i kawałki suszonych pomidorów, posypujemy uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika i układamy kawałki wędzonego łososia.
Całość polewamy sosem vinaigrette. Dla przypomnienia sos vinaigrette – ząbek czosnku, 1 mała łyżeczka musztardy Dijon, jasne aceto balsamico de Modema, odrobinę soli teraz, ponieważ w oleju sól się nie rozpuści. Wszystko wymieszać i dolewać oliwy z oliwek.