Raita to rodzaj dipu, taki rodzaj sałatki hinduskiej.
Doskonała na upalne dni, świetnie komponuje się z każdym pikantnym daniem.
2 eskalopki z indyka
150ml jogurtu
1/2 łyżeczki kurkumy lub curry
sól, pieprz
2 eskalopki z indyka
150ml jogurtu
1/2 łyżeczki kurkumy lub curry
sól, pieprz
Raita.
250 ml jogurtu bałkańskiego
1 średni ogórek
1 pomidor
listki mięty
sól, pieprz
Eskalopki zanurzyć w mieszaninie jogurtu z kurkumą,solą i pieprzem. Wstawić do lodówki na 15min.
Eskalopki osączyć z marynaty, posmarować lekko oliwą i smażyć na patelni grillowej.
Upieczone podawać z raitą.
Przygotować raitę
.
Ogórek obrać i pokroić w drobną kostkę
Pomidor obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.
Jogurt wymieszać z kurkumą( curry),solą, pieprzem i miętą.
Warzywa połączyć z jogurtem, wymieszać i smacznego.
Ogórek obrać i pokroić w drobną kostkę
Pomidor obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić w kostkę.
Jogurt wymieszać z kurkumą( curry),solą, pieprzem i miętą.
Warzywa połączyć z jogurtem, wymieszać i smacznego.