Spełnienie marzeń Polaków, którzy muszą (chcą) pożegnać się z kotletem schabowym. Również dla wegetarian, jest ta potrawa atrakcyjna. Łatwa w przygotowaniu i sycąca.
Składniki:
makaron włoski tagiatelle
bakłażan
sól
jajko ,mąka, bułka tarta do panierowania
2 gniazdka makaronu tagliatelle
sos:
2 łyżki ajvaru
1 łyżka śmietany słodkiej
Bakłażan pokroić wzdłuż w plastry 1 cm, posypać solą i odstawić na ½ h.Osuszyć,panierować i smażyć jak "schaboszczaka".
Składniki:
makaron włoski tagiatelle
bakłażan
sól
jajko ,mąka, bułka tarta do panierowania
2 gniazdka makaronu tagliatelle
sos:
2 łyżki ajvaru
1 łyżka śmietany słodkiej
Bakłażan pokroić wzdłuż w plastry 1 cm, posypać solą i odstawić na ½ h.Osuszyć,panierować i smażyć jak "schaboszczaka".
Podawać z makaronem Lubella ugotowanym al dente, ajvarem i listkiem bazylii, która zawsze zachwyca swym aromatem i smakiem.