Dwukolorowa terrina ze szparagami |
Pęczek szparagów
200ml śmietany kremówki 36%
1 łyżka dobrego chrzanu
4 łyżeczki żelatyny
sól, pieprz
2 łyżki keczupu
200ml śmietany kremówki 36%
1 łyżka dobrego chrzanu
4 łyżeczki żelatyny
sól, pieprz
2 łyżki keczupu
Szparagi ugotować ,zahartować zimną wodą ,odcedzić.
Ubić śmietanę dodać rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody żelatynę.
Do2/3części śmietany dodać chrzan, do pozostałej keczup.
Na dno naczynia wlać biały mus i nałożyć szparagi.
Zalać białym musem i następnie czerwonym.
Wstawić do lodówki.
Ubić śmietanę dodać rozpuszczoną w małej ilości gorącej wody żelatynę.
Do2/3części śmietany dodać chrzan, do pozostałej keczup.
Na dno naczynia wlać biały mus i nałożyć szparagi.
Zalać białym musem i następnie czerwonym.
Wstawić do lodówki.