tag:blogger.com,1999:blog-4210242998332520464.post2595029532257899472..comments2024-01-01T22:17:02.164+01:00Comments on Kulinarny karnet Christophera: Imbir kandyzowany.Anonymoushttp://www.blogger.com/profile/18205099798353161410noreply@blogger.comBlogger15125tag:blogger.com,1999:blog-4210242998332520464.post-59047662081399647242014-03-27T20:50:33.517+01:002014-03-27T20:50:33.517+01:00Zachęca do manufaktury,opłaci się.Zachęca do manufaktury,opłaci się.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18205099798353161410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4210242998332520464.post-20228927636574694532014-03-27T20:49:25.980+01:002014-03-27T20:49:25.980+01:00Polecam syropek dla zdrowia i urody.Polecam syropek dla zdrowia i urody.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18205099798353161410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4210242998332520464.post-56203800118364034942014-03-27T20:48:41.500+01:002014-03-27T20:48:41.500+01:00400g, 40g na syrop to mało.Posypki cukru nie wlicz...400g, 40g na syrop to mało.Posypki cukru nie wliczałem,ale ilość cukru nie jest tutaj taka restrykcyjna,najwyżej imbir będzie silniejszy,mniej słodki.Dlatego wolę domowy,bo jest słabszy i mogę go sobie żuć z większą przyjemnością, ale to sprawa indywidualna.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18205099798353161410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4210242998332520464.post-89585984778592381872014-03-27T20:41:27.473+01:002014-03-27T20:41:27.473+01:00Ja najpierw zawijam korzeń w papier,a potem w foli...Ja najpierw zawijam korzeń w papier,a potem w folię,trzyma się długo świeży.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18205099798353161410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4210242998332520464.post-21431152335753878572014-03-27T20:39:55.885+01:002014-03-27T20:39:55.885+01:00Przede wszystkim do porannej herbaty.Mamy zawsze p...Przede wszystkim do porannej herbaty.Mamy zawsze pod ręką buteleczkę syropu, albo wrzucam 3 plasterki świeżego.Doskonale podnosi smak zup,aromatyzuje i rozgrzewa.Dodaję do różnych potraw,dobry jest kurczak z imbirem i limonką .Wspaniały jest dżem pomarańczowy z imbirem, a gruszka gotowana z takim dodatkiem,pycha.Na DS jest wpis na moim blogu "Kilka słów o imbirze.Poza tym ma sporo zastosowań medyczno kosmetycznych,ale to już inna bajka.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18205099798353161410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4210242998332520464.post-83178251155391361792014-03-27T20:31:48.289+01:002014-03-27T20:31:48.289+01:00Dla mnie kupowany jest trochę za mocny,chociaż moż...Dla mnie kupowany jest trochę za mocny,chociaż można trafić na różne rodzaje.<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/18205099798353161410noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4210242998332520464.post-42252167567378974082014-03-27T19:56:51.091+01:002014-03-27T19:56:51.091+01:00Bardzo ciekawa kompozycja, uwielbiam imbir. Fajne ...Bardzo ciekawa kompozycja, uwielbiam imbir. Fajne zdjęcia. Wpraszam się na ten napój w pięknej filiżance.Alahttps://www.blogger.com/profile/13330674997107645982noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4210242998332520464.post-88952828087872982302014-03-27T18:09:07.408+01:002014-03-27T18:09:07.408+01:00uwielbiam ale wstyd sie przyznać jadłam tylko goto...uwielbiam ale wstyd sie przyznać jadłam tylko gotowca, a taki domowy bez porównania. cudne ciasteczkazufikhttps://www.blogger.com/profile/06419741003562947298noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4210242998332520464.post-60069189710335064982014-03-27T13:00:17.496+01:002014-03-27T13:00:17.496+01:00Do czego oprócz ciasteczek wykorzystujesz taki imb...Do czego oprócz ciasteczek wykorzystujesz taki imbir?? bo mam mały zapasik i zastanawiam się jak go wykorzystać ciekawieKonczi i Szpileczkahttps://www.blogger.com/profile/12496512883847259993noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4210242998332520464.post-52496874739314377352014-03-26T17:43:34.241+01:002014-03-26T17:43:34.241+01:00Lubię ten słodko-pikantny smak kandyzowanego imbir...Lubię ten słodko-pikantny smak kandyzowanego imbiru. Nie wiedziałam, że można go zrobić w tak prosty sposób.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12543396898720520368noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4210242998332520464.post-9112694959113612982014-03-26T16:30:14.328+01:002014-03-26T16:30:14.328+01:00Una maravillosa propuesta. Adoro el genjibre y est...Una maravillosa propuesta. Adoro el genjibre y esta es una estupenda forma de tenerlo siempre preparado. Gracias.cocinaconvistas.eshttps://www.blogger.com/profile/09464449813574080930noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4210242998332520464.post-74855335652133289892014-03-26T15:40:58.720+01:002014-03-26T15:40:58.720+01:00Uwielbiam imbir pod każdą postacią! Fajny pomysł:)...Uwielbiam imbir pod każdą postacią! Fajny pomysł:)http://mystylemyeveryday.blogspot.com/https://www.blogger.com/profile/14381359018145036893noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4210242998332520464.post-4383769387815545522014-03-26T10:54:06.673+01:002014-03-26T10:54:06.673+01:00Doskonały dodatek i od razu kuszące ciasteczka. Ku...Doskonały dodatek i od razu kuszące ciasteczka. Kupiłam kilka kłączy, z których jeden długo leżał w zwykłej folii w lodówce - chyba nawet dłużej niż 2 miesiące i przeżył bez szwanku. Wygodne warzywo.Domogródhttps://www.blogger.com/profile/10709761597645132441noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4210242998332520464.post-33560711857810297412014-03-26T09:16:57.077+01:002014-03-26T09:16:57.077+01:00rewelacja:drewelacja:dAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/08385146100366861537noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4210242998332520464.post-78253949733677867982014-03-26T09:06:46.251+01:002014-03-26T09:06:46.251+01:00Świetny pomysł na imbir kandyzowany zrobiony w dom...Świetny pomysł na imbir kandyzowany zrobiony w domu. Ale mam pytanie dotyczące ilości cukru. Podajesz w składnikach 40 g cukru trzcinowego. Czy to jest ilość, w której gotujemy imbir w syropie? A do obtoczenia potrzeba dodatkowo cukier?Krystyna Bonerhttps://www.blogger.com/profile/04430135731744195667noreply@blogger.com